Valkenswaard

WAR CeMeTeRY

Here rest 222 men, we will remember them.

Valkenswaard

WAR CeMeTeRY

boek ‘De weg naar Valkenswaard’

 

Op 13 september 2015 is het boek: “De weg naar Valkenswaard, en de mannen die erom vochten” verschenen. Het boek is geschreven door Raimondo Bogaars, secretaris en amateur historicus van de stichting Erfgoed 40-45, gemeenten Valkenswaard en Waalre.

Het boek behandeld de gevechten van 10 september 1944 tot aan 18 september 1944, van Lommel tot aan Valkenswaard. De focus van het boek ligt op de slachtoffers die hierbij vielen. Na jarenlang onderzoek is er contact gelegd met vele nabestaande van de gevallen soldaten. Door middel van familie archieven krijgen vele van hen na al die jaren weer een gezicht. Dit gebeurt veelal door foto’s van de militairen en soms ook verhalen en brieven van de familie. Verder bevat het boek ook diverse interviews en verhalen van militairen die hier vochten, en de oorlog wel overleefden. Kortom, een boek dat inzoomt op de verhalen van de enkele man, die de gevechten meemaakten die tot de bevrijding van Valkenswaard hebben geleid.

 

Geïnteresseerd? U kunt het 170 pagina’s tellende boek bestellen voor 20 euro excl. porto. Je ontvangt het boek dan direct na het verschijnen.

 

Wilt U een boek bestellen of meer informatie omtrent het boek, stuur dan een mail naar:

info@valkenswaarwarcemetery.nl

Onder vermelding van boek 

 

Wat Raimondo er zelf over zegt: 
“Reeds vele jaren, doe ik onderzoek naar de gevechten rondom de gemeenten Valkenswaard en Waalre. Zelf ben ik altijd erg geboeid geweest door de namen op de grafstenen van de diverse militaire begraafplaatsen. Al snel kwam ik in aanraking met familie leden van een gesneuvelde militair, en deze waren erg onder de indruk van mijn onderzoek. Dit stimuleerde mij, om nog veel meer families op te sporen. De dankbaarheid van de deze mensen is erg groot en inspirerend, maar het feit om verhalen en foto’s van de mensen te vinden en deze vast te leggen voor komende generaties, zijn de grote drijfveer voor het schrijven van dit boek.” 

 

This book is the story of the men who fought from the 10th of September 1944 until the 18th of September 1944. (from Lommel Belgium toward Valkenswaard Holland. It is full of personal accounts of veterans and it commemorates the soldiers who fought and died in these fights.

We know that there is interest to have the book translated and published in English. Unfortunately at the moment we don’t have the means and funds to do so. We are open to suggestions in how to make this happen.

You could contact us if you are interested to help.