Over ons

Erfgoed 40-45, gemeenten Valkenswaard en Waalre is een stichting die zich bezighoud met het preserveren en onderwijzen van de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog in de regio van Valkenswaard en Waalre, Nederland. De stichting bestaat volledig uit vrijwilligers die zich naast hun baan hiervoor inzetten.

Ons onderzoeksgebied bestaat uit de Valkenswaard, Dommelen, Borkel, Schaft, Aalst en Waalre. Ook andere regionale (Kempen) worden meegenomen in het onderzoek. We hebben diverse verhalen, foto’s, films en objecten verzameld over dit onderwerp. De gevonden materialen worden gebruikt voor publicaties, exposities en het beantwoorden van vragen.

In 2018 hebben we het adoptieplan opgezet voor de militaire begraafplaats Valkenswaard. Dit om meer betrokkenheid te creëren bij de begraafplaats en de slachtoffers die er begraven zijn. Meer informatie hierover vind u onder de knop Britse Begraafplaats boven in het menu.

Verder onderhouden we diverse contacten met nabestaande van veteranen die vochten, vlogen over of hun leven gaven in deze dorpen.

Mocht u nog verhalen hebben of objecten hebben die interessant kunnen zijn voor de stichting, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Omdat het moeilijk is om de website up to date te houden verwijzen wij u voor het laatste nieuws omtrent de stichting naar onze facebook pagina’s van zowel de stichting als Valkenswaard War Cemetery.

GEGEVENS:
Correspondentie adres:
Stichting Erfgoed 40-45
Emmastraat 27B
5583 BL Waalre
Info@erfgoed40-45.nl
KVK: 548 369 48
RSIN:85.14.59.274
BANK: 11.65.84.645
IBAN: NL 27 RABO 01.16.58.46.45
PayPal
Beleidsplan
Jaarverslagen

Leden

Floor Willemse

Voorzitter
Floor@erfgoed40-45.nl
Floor is verantwoordelijk voor publieke relaties en de organisatie van evenementen.

Raimondo Bogaars

Secretaris / Voorzitter VWCAP
Info@erfgoed40-45.nl
Raimondo is een medeoprichter van de stichting. He is gespecialiseerd in het onderzoeken van WO2 gerelateerde onderwerpen. Zijn grootste interesse ligt bij alles wat te maken heeft met oorlogsslachtoffers in de regio en de militaire begraafplaats Valkenswaard.

Bas Hendriks

Penningmeester
Bas@erfgoed40-45.nl
Naast het zijn van penningmeester, helpt Bas bij het organiseren en uitvoeren van evenementen.

Bjorn Bogaars

Algemeen lid
Bjorn@erfgoed40-45.nl
Bjorn is de helpende hand tijdens evenementen. Door middel van film en fotografie draagt hij bij aan de verslaglegging van verschillende evenementen.

Arno Smits

Werkgroep VWCAP
Arno@erfgoed40-45.nl
Arno helpt bij de organisatie en uitvoering van evenementen. Hij heeft een grote interesse in fotografie.

Marcel Boven

Werkgroep VWCAP
Marcel@erfgoed40-45.nl
Marcel onderzoekt diverse oorlogsslachtoffers en heeft een grote interesse in militaire begraafplaatsen, en alles omtrent de slag om Arnhem.

Theo van den Bergh

Algemeen lid
Theo heeft de oorlog als jonge jongen in Aalst meegemaakt. Hij is dan ook altijd bereid om zijn ervaringen te delen. Verder heeft hij een grote kennis van de geschiedenis van Aalst-Waalre

Toon Bogaars

Algemeen Lid
De klusjesman van de stichting. Als er zaken gemaakt moeten worden voor exposities e.d. maakt Toon vaak de praktische oplossingen.

Corné Kolsteren

Algemeen Lid
Corné is de stichtings nieuwste lid. Hij helpt de stichting met nieuwe inzichten en ideeën. Verder houd hij zich bezig met familieonderzoek van de gesneuvelde militairen.

Theo van de Loo

Werkgroep Interviews
Theo interviewed de mensen die in onze regio de oorlog nog hebben meegemaakt. Deze interviews werkt hij uit en legt hij vast voor de toekomstige generaties.