Projecten

Educatie

De stichting verzorgd lezingen op scholen, buurthuizen, bedrijven en de begraafplaats. We organiseren exposities en static shows om de geschiedenis meer bekendheid te geven. Hiermee zorgen we dat de bevrijders niet vergeten worden.

VWCAP

De stichting beheert het Valkenswaard War Cemetery Adoptie Programma. Dit programma stimuleert de betrokkenheid van de lokale bevolking met de militaire begraafplaats. Meer informatie vindt u onder de kop Britse Begraafplaats.
Link

Contacten van nabestaande

De stichting zoekt constant naar nabestaande van veteranen en gesneuvelde. Vaak kunnen wij de nabestaande voorzien van informatie over hun familie lid. We sturen hen de laatste informatie van evenementen.

Herdenkingen

De stichting is zoveel mogelijk bij iedere herdenking op de militaire begraafplaats in Valkenswaard aanwezig. Foto’s en verslagen van deze evenementen worden gedeeld via facebook en direct met nabestaande.

Boeken

Leden van de stichting zijn betrokken geweest bij de publicatie van de volgende boeken: "Aalst-Waalre in Oorlogstijd" en "De weg naar Valkenswaard". Het boek "The Road to Valkenswaard" is te bestellen voor 20 euro excl. verzendkosten door een mail te sturen naar: info@erfgoed40-45.nl

Onderzoek en veldwerk​​

We doen veel onderzoek naar gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in onze regio. Dit onderzoek vind plaats in archieven en te velden.

Battlefieldtours

Leden van de stichting organiseren of vergezellen verschillende battlefield tours. De hoofd focus ligt op de regio Valkenswaard. Soms doen we andere battlefield tours op verzoek. Battlefield tours die we reeda al verzorgd hebben zijn o.a.: Ardennen, Hurtgen Wald, Arnhem, Hells Highway, Normandië, Ieper.

Nieuwsbrief

Voor adoptanten van het VWCAP en andere geïnteresseerde brengen wij eens per kwartaal een nieuwsbrief uit. In deze nieuwsbrief staan artikelen omtrent de begraafplaats en Tweede Wereldoorlog artikelen met raakvlakken met onze regio. Mocht u de nieuwsbrief ook willen ontvangen neem dan even contact op met de stichting door te mailen naar: info@valkenswaardwarcemetery.nl